Conscious Steps
Little steps for a sustainable lifestyle


Blog


Terug naar overzicht

29-03-2020

Slow motion

Nu we met z’n alle veelal binnen zitten komen eindelijk de klusje in huis is aan de beurt. Vriendlief (Jesse) is bezig met de zolder en van het weekend hebben we heerlijk samen de tuin aangepakt. We wonen pas sinds 1 jaar in dit huis dus toen we het kochten hebben we voornamelijk binnen alles opgeknapt. Dit voorjaar is de buitenboel aan de beurt. Waar we normaal vaak weg zijn in het weekend (even daarheen, even langs die, je kent het wel) zijn we nu het hele weekend thuis. We doen alles op het gemak en steeds een stukje. Met dit weer is dat natuurlijk heerlijk.

Het verplichte thuis zitten bevalt me op zich wel. Niet dat ik het erop uitgaan niet mis maar het lijkt wel of we in een slow motion film terecht zijn gekomen. En dat vind ik heerlijk. Het gehaaste leven staat even op een laag pitje en we nemen veel meer de tijd voor bepaalde dingen. De dingen waar je nooit aan toe komt bijvoorbeeld. Zo begon ik vandaag aan een flinke opgave: de kledingkast opruimen. Zoals sommige misschien weten houd ik enorm van kleding en kan ik eigenlijk ook wel zeggen dat ik een beetje verslaafd ben aan het kopen ervan. Dit vind ik eigenlijk niet oké dus daar wil ik graag wat aan doen. Dit was dan ook één van de redenen om de kast eens op te gaan ruimen en te gaan tellen hoeveel kledingstukken ik eigenlijk heb. En daar schrok ik best wel van (ondanks dat ik natuurlijk weet ik dat best aardig wat heb). 11 jasjes/colberts, 5 truitjes, 9 blousejes, 4 rokjes, 5 jurken, 12 T-shirts, 7 broeken, 5 truien en dan heb ik mijn zomerstash nog niet eens meegerekend.

Best aardig wat dus. Het tellen van mijn kledingstukken heeft ertoe geleid dat ik een uitdaging voor mezelf heb bedacht: vanaf 1 april, 2 maanden geen nieuwe kleding kopen. En dan zal je zeggen, ja lekker makkelijk in de tijd dat je binnen moet blijven en niet naar de stad kan. Maar, ik zal te vertellen, het meeste bestel ik online. Dus dat wordt nog best een uitdaging voor mij.

Naast dat het opruimen van je kast goed is voor het inzicht in het aantal kledingstukken die je hebt, is het ook ontzettend goed voor het waarderen van je huidige kleding. Met het opruimen zie ik vaak opeens nieuwe leuke combinaties die ik eerder nooit zag. Vaak hang ik dat dan gelijk bij elkaar zodat ik ’s ochtend niet na hoef te denken over wat leuk is bij elkaar. Ik ben namelijk niet zo’n ochtend mens en heb vaak haast.

Ik ben benieuwd wat deze tijd nog meer gaat brengen. Maar bovenal hoop ik natuurlijk dat iedereen gezond en wel uit deze gekke periode komt. Enne, blijf lekker thuis lieve mensen!Terug naar overzicht