Conscious Steps
Little steps for a sustainable lifestyle

Over Kayleigh

Onrecht in de wereld heeft me altijd geïnteresseerd. Want waarom heb ik hier alles en de mensen aan de andere kant van de wereld niks. Waarom kunnen zij niet naar school net als wij en waarom moeten zij al vanaf hun 12de full time werken als wij pas op ons 16de beginnen met een bijbaantje van 8, 10 of 12 uur per week? Ik snapte er niks van en nog steeds niet eigenlijk. Want wat zijn we bevoorrecht dat we in Nederland zijn geboren en niet in Malawi (één van de armste landen van Afrika). 

Ongeveer 8 jaar begon ik mij  af te vragen waar mijn kleding eigenlijk werd gemaakt en door wie. In een periode van ongeveer 2 jaar deed ik verder eigenlijk niks met die gedachten. Ik was me er wel van bewust dat mijn kleding waarschijnlijk niet op een eerlijke manier gemaakt werd, maar wat moest ik dan? Na die 2 jaar sloot ik me aan bij een jongerenorganisatie 'Young and Fair'. En ja, je raad het al dit is een organisatie van jonge mensen die zich bezig houden met duurzaamheid. Op dat moment voornamelijk met kleding. Ik leerde meer over de kledingindustrie en ging gastlessen geven op middelbare scholen. Iets wat ik overigens nog steeds doe. 

Ik leerde meer en meer over de productieketen van kleding. En zoals je misschien al voelt aankomen, kon ik m'n ogen er niet meer voor sluiten. Voorheen dacht ik altijd dat mijn kleine stapje in de juiste richting geen invloed zou hebben op de wereld. Nu weet ik wel beter. Want als consument heb je wel degelijk invloed op wat er in de winkels ligt. Als jij als consument laat zien dat je graag een duurzaam product wilt, willen zij dit graag aanbieden. Ze willen verkopen, geld verdienen! In de jaren erna heb ik me steeds meer verdiept in de wereld van kleding. Ik schreef in opdracht van de Schone Kleren Campagne samenvattende stukken voor op hun website en studeerde af met een scriptie over hoe je jongeren bewust kunt maken van (on)eerlijke kleding (Culturele Maatschappelijk Vorming aan de Hogeschool Rotterdam).

Het afgelopen jaar, anderhalf jaar ben ik me ook meer verdiepen in andere producten. Denk aan verzorgingsproducten, woonaccessoires, eten en gadgets. Maar hierin ben ik vaak nog wel zoekende naar wat nu de juiste producten voor mij zijn. Ik wil jullie graag meenemen in deze zoektocht waarin ik nieuwe dingen uitprobeer, struggle met mijn conservatieve zelf die het liefst alles bij het oude houd en de omgeving (dierbare) die invloed op je heeft. 

En ohja, ik werk niet samen met merken die je op mijn blog voorbij ziet komen. Ik koop deze omdat ik er goede verhalen over heb gehoord of ik overtuigd ben van wat ze beweren te doen/zijn. 


Meer weten? Neem gerust contact op!